Welkom Tom Ronsse

Tom Ronsse is de nieuwe jeugdmanager!

In deze bijzondere tijden kondigt Kwik Eine bijzonder nieuws aan: Tom Ronsse werd aangesteld als nieuwe jeugdmanager, een nieuwe functie binnen de cluborganigram.

Als jeugdmanager zal hij samen met het jeugdbestuur eerst een inloopperiode hebben om iedereen die met KWIK te maken heeft te leren kennen, zowel medewerkers, coaches als spelers.

Onze nieuwe jeugdvoorzitter heeft als speler zelf voetbal gespeeld en komt over van het naburige KSK Zingem waar hij aan het hoofd stond van hun jeugdwerking.

Naast voetbalpapa is hij tevens scheidsrechter bij de KBVB en student graduaat sportmanagement.

De club wenst hem veel succes bij deze nieuwe uitdaging!

 


NIEUWE JEUGDVOORZITTER

KWIK Eine, maakt van het door corona geteisterde voetbalseizoen, gebruik om hun werking voor het nieuwe seizoen op punt te stellen. Een nieuwe jeugdvoorzitter aanstellen was hier één punt van. Een nieuwe functie in het cluborganigram. Tom Ronsse (geen familie van …) , overkomend van KSK Zingem, zal voortaan die taak op zich nemen. Daarnaast wil de club en diens jeugdwerking de band met haar leden ook verder blijven versterken.

Interview bestuurslid

“Het huidige voetbalseizoen was voor ons, net zoals voor vele andere clubs, een bijzonder zwaar jaar,” vertelt algemeen manager Christophe Manderick. “Corona besloot een hoop stokken in de wielen te steken, waardoor onze bloeiende werking volledig stilviel. De wekelijkse wedstrijden en trainingen werden afgelast, onze eetfestijnen moesten eraan geloven, ‘KWIK op volle toeren’ werd tot 2 maal toe geannuleerd. U kunt zich wel voorstellen dat dit voor veel van onze bestuursleden een bijzonder zware klap is… Toch zit het bestuur niet stil en werken we achter de coulissen verder aan het nieuwe seizoen en vooral wat we de komende maanden nog mogen verwachten, gezien de situatie tot op heden nog steeds onduidelijk is.

“We laten ons niet uit ons lood slaan en besloten om er ook tijdens dit vreemde jaar opnieuw ‘vol’ voor te gaan,” aldus Christophe. “Onze vereniging telt om en bij 150 jeugdspelers, die laat je natuurlijk zomaar niet in de kou staan. Het is dan ook vanuit dit oogpunt dat het bestuur hiervoor een nieuwe manager zocht. “Na enkele gesprekken te hebben gehad met Tom Ronsse, die was vertrokken bij KSK Zingem, vonden we iemand die onze bestaande jeugdwerking met veel ‘goesting om er in te vliegen’ zal ondersteunen en verder uitbouwen!”

“Tom Ronsse wordt de nieuwe jeugdvoorzitter of zoals hijzelf liever hoort ‘jeugdmanager’ en eindverantwoordelijke van onze jeugdopleiding. Tom was reeds enkele jaren verantwoordelijke voor de jeugdopleiding van een streekclub. Is een ervaren maar vooral gedreven en ambitieus persoon die momenteel naast voetbalpapa ook actief is als scheidsrechter binnen de KBVB en halverwege zijn opleiding graduaat sportmanagement zit. De geknipte manager om leiding te geven aan ons dynamisch en sportief jeugdteam” Manderick.

Interview Tom

Het is nog niet zo lang geleden dat een idem functie voor mij stopte na jaren actief te zijn geweest bij een andere voetbalclub, en hoewel KWIK en hun jeugd me niet vreemd zijn, moest ik mij wel een voorstelling maken van de huidige clubcultuur. Diverse gesprekken met het bestuur, coaches, enkele leden en vooral en bovenal het thuisfront, hebben mij doen besluiten de uitdaging aan te gaan en mij als nieuwe jeugdmanager beschikbaar te stellen. Ondanks de bizarre tijden waarin we verkeren is er ‘veel goesting’ om met de bestaande jeugdwerking aan de slag te gaan.

Samen met het jeugdbestuur willen ik zo de kans geven aan alle sportieve talenten om zich verder te ontwikkelen binnen de club: zowel spelers als trainers.

“Het zal pittig zijn om de bestuurshamer bij KWIK Eine aan te nemen, vooral in deze bijzondere tijden en als volstrekte nieuwkomer, toch ga ik deze uitdaging met vertrouwen aan”, beseft Tom.