Charter voor speelgelegenheid

Bij Kwik Eine zal elke jeugdspeler evenveel kansen tot spelen krijgen.

De trainer draagt er zorg voor dat elke jeugdspeler speelkansen krijgt. Bij de groepen van U8 tot U21 zal de afgevaardigde of trainer de vervangingen noteren en op  het einde van de wedstrijd de totale speelminuten invullen.

Deze wissels en speelminuten worden ingevuld bij de betrokken ploeg in Prosoccerdata – wedstrijdverslag

Elke ouder heeft het recht te allen tijde de speeltijd van zijn kind op te vragen.

Andere tips en regels:

  • Elke wedstrijd wordt gestart met andere wisselspelers.
  • Blessures, afwezigheden, schorsingen of disciplinaire maatregelen worden ingevuld in Prosoccerdata bij de opmaak van de wedstrijdvoorbereiding.
  • Bij ploegen waar meer spelers zijn dan mogelijk op het scheidsrechterblad wordt een beurtrol opgesteld, elke speler zonder uitzondering zal in de beurtrol opgenomen worden. Een speler kan zelf zijn beurt aanvragen bij de trainer op de datum die hem best past. Deze lijst wordt voorgelegd aan TVJO. Deze beurtrol wordt ook genoteerd in Proscoccerdata, bij de opmaak van de wedstrijdvoorbereiding.
  • Elke speler speelt gespreid over vier wedstrijden minimum 50 %. Dit wil niet zeggen dat we toelaten dat het iedere week dezelfde spelers zijn die de 50 % spelen, het principe van iedereen evenveel speelkansen mag gespreid worden over verschillende wedstrijden.