Missie jeugdopleiding

De jeugdafdeling van KWIK EINE heeft als doel voetbalspelers op te leiden, en dit in de breedste zin van het woord. Zo moeten zij zich als individuen kunnen ontwikkelen in de voetbalsport, en dat in een kindvriendelijke omgeving en op een pedagogisch verantwoorde manier. Het einddoel van het opleidingsproces is dat een aantal spelers de kans krijgen om door te stromen naar de A-kern, het vlaggenschip van onze club. Om de kwaliteit van onze jeugdploegen zo hoog mogelijk te houden, wil KWIK EINE uitgroeien tot een club met een jeugdwerking die ambitieuze en getalenteerde jeugdspelers uit de regio aantrekt. Naast deze ambitieuze doelstelling heeft de vereniging ook een sociaal-maatschappelijke functie op zich genomen, die erin bestaat een actieve recreatie te bezorgen aan de aangesloten leden.

Alle aangesloten spelers krijgen de kans om trainingen te volgen en wedstrijden te spelen. Alle jeugdspelers krijgen minstens 50% speelgelegenheid. De sportieve jeugdcel binnen de club beslist samen met de betrokken trainers wie op welk competitieniveau zal aantreden: provinciaal of gewestelijk. De jeugdopleiding, die een hoeksteen is van onze vereniging, zal dan ook alle aangesloten spelers volgens hun talenten en mogelijkheden begeleiden en vormen, zodat zij het maximum uit hun voetbaltalenten kunnen halen, plezier beleven aan de beoefening van de voetbalsport en zich ook als mens positief ontwikkelen.

Tot de concrete activiteiten in het kader van die opleiding behoort het organiseren van diverse trainingen, wedstrijden (zowel in competitie- als vriendschappelijk verband), tornooien, stages en extrasportieve evenementen.

Belangrijk binnen de jeugdopleiding is de aandacht voor menselijke waarden, alsook voor fair-play en de Panathlon-filosofie.