Club-API

Voorstelling van de API’s

Welkom in onze club, KWIK Eine.
We zijn blij dat jouw kind bij ons sport en vinden het belangrijk dat het hier graag is en zich goed in zijn vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar kinderen en jongeren veilig sporten en waar plezier gemaakt wordt.

En daar zorgen wij, de club en de ouders, samen voor. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag. Meld het ons als grenzen overschreden worden, zowel bij je eigen kind(eren) als bij anderen,

In de club hebben we een vertrouwensteam, bestaande uit Ben Vander Vennet en Sven Vandermeirsch, de aanspreekpersonen integriteit (API) voor iedereen die vragen of klachten heeft. Het vertrouwensteam (samen of individueel) zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren.

We verwachten dat ouders, net als de trainers en de bestuursleden van de club een voorbeeldrol opnemen en de kinderen op een positieve wijze ondersteunen en negatief gedrag achterwege laten. We rekenen er op dat jullie net als ons meewerken aan een toffe sportclub!

Wie zijn we:

Ben Vander Vennet
Samen met Sven ben ik één van beide club api’s.
Ik ben de papa van een zoon (U6) die sinds de zomer van 2023 voetbalt bij Kwik Eine.

Samen met enkele andere ouders maak ik ook deel uit van het oudercomité.
Tijdens de week ben ik meestal aanwezig na de training op maandag en woensdag en in het weekend op matchdagen van mijn zoon.

Sven Vandermeirsch
Ik ben één van de twee club api’s.
Ikzelf ben papa van 3 kinderen waaronder een voetballende zoon (U17) en een voetballende dochter (U7).
Ik ben zelf ooit begonnen als 15-jarige met begeleiding en training van jonge kinderen.
Sinds onze zoon beginnen voetballen is ben ik terug in de voetbalwereld actief geworden en ondertussen een aantal jaar actief bij Kwik Eine.
Na enkele jaren zelf training gegeven te hebben aan de oudere reeksen (U15 en U17) heb ik dit jaar besloten om in eerste instantie in te staan voor de begeleiding van een aantal jonge trainers bij de onderbouw.
Samen met mijn zoon en ondertussen nog 2 jonge trainers sta ik in voor het begeleiden bij de trainingen en wedstrijden van de u6 – u7 – u8.
Hiernaast ben ik ook lid van het jeugdbestuur.
In de week en tijdens het weekend ben ik regelmatig op Eine aanwezig maar je kan mij altijd bellen op 0477 46 55 85 of mailen via api@kwikeine.be

Wat doen we:

Als club api luiteren wij samen of individueel naar je vraag of verhaal en behandel we jouw melding in alle discretie. We verlenen je graag advies bij de mogelijke vervolgstappen.
Er worden geen stappen ondernomen zonder uitdrukkelijke toestemming.

Mogelijke meldpunten

– Club-API’s kunnen gecontacteerd worden via mail op api@kwikeine.be
– Ben Vander Vennet – 0472 26 63 52
– Sven Vandermeirsch.be – 0477 46 55 85
– Je huisarts of de lokale politie (www.lokalepolitie.be) of tel. 101;
– De Vlaamse hulplijn: www.1712.be of tel. 1712; Melden kan desgewenst anoniem.