Provinciale jeugdopleiding

Reeds meer dan 40 jaar worden talentvolle spelers vanaf 12 jaar door talentscouts van de KBVB in hun club opgemerkt en opgeroepen voor selectiewedstrijden georganiseerd door de Provinciale jeugdopleiding (PJO). Op die manier krijgen deze ‘youngsters’ de kans om zich te meten met de betere spelers uit hun provincie. In het verleden bleek dit voor velen het prille begin van een mooie voetbalcarrière die uiteindelijk in een contract als profvoetballer en zelfs in een selectie voor de Rode Duivels uitmondde.

De Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV), de Vlaamse vleugel van de KBVB, coördineert en professionaliseert vanaf het seizoen 2013-2014 de verschillende Vlaamse PJO’s door het organiseren van talentdetectiedagen voor jongens U12 t.e.m. U15 en voor meisjes U12 t.e.m. U15. Onder de eindverantwoordelijkheid van de coördinator Topsport krijgt de PJO een volwaardige plaats binnen het integraal topsportbeleidsplan van de VFV toebedeeld.

Kwik Eine jeugdopleiding staat achter de visie dat jonge talenten de kans moeten krijgen zich op een hoger niveau te ontwikkelen. Kwik Eine zal de namen van jonge talenten doorgeven aan de PJO zodat deze de kans krijgen zich te meten met de beste spelers van de provincie.