Instagram

instagram-logo

Wat is Instagram?

Instagram is een sociaal netwerk dat eigendom is van Facebook, maar als zelfstandig netwerk wordt geleid. Op Instagram deel je vierkante foto’s of filmpjes met je vrienden en de wereld. Je kunt de foto’s en filmpjes heel eenvoudig voorzien van een filter, waardoor ze ineens een heel andere, vaak ouderwetsere, uitstraling krijgen.

Wat heb ik nodig voor Instagram?

Instagram werkt via mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en de iPod Touch. Het enige wat je moet doen om Instagram te kunnen gebruiken is de app downloaden via de App Store of Google Play. Hierna kun je eenvoudig inloggen met je Facebook-account of een account aanmaken op Instagram zelf. Op een computer of laptop is Instagram ook te gebruiken, maar dan zijn de functies die je kunt gebruiken beperkt.

Hoe werkt Instagram?

Instagram is heel eenvoudig in gebruik. De vijf basisknoppen zijn:
– Home (het huisje): Hier zie je alle foto’s van mensen die jij volgt. In dit overzicht kun je ook snel een foto leuk vinden of erop reageren. – Verkennen (het kompas): Op deze pagina toont Instagram willekeurige foto’s en filmpjes die recent zijn toegevoegd. Je kunt hier ook snel zoeken middels een hashtag.
– Foto maken (de camera): Hier kun je een foto of filmpje toevoegen aan jouw profiel. Je kunt een nieuwe foto maken of kiezen voor een foto die al op je apparaat staat. Vervolgens kun je deze eenvoudig bewerken en op je profiel plaatsen.
– Nieuws/volgen (het tekstballonnetje): Hier kun je zien wie er heeft gereageerd op jouw foto’s, maar ook op welke foto’s ze nog meer op hebben gereageerd.
– Profiel (het visitekaartje): Hier kun je jouw profiel en foto’s op Instagram bekijken en bewerken. Op een laptop of computer is Instagram wel te bezoeken, maar zijn alleen de functionaliteiten van de home-knop te gebruiken.

Filmpjes op Instagram

Een van de laatste toevoegingen is de mogelijkheid om filmpjes te plaatsten op Instagram. Bij de mogelijkheid om foto’s te maken vind je een film-knop. Door deze knop in te drukken (en ingedrukt te houden) neem je video op. Je kunt de opname stoppen en later doorgaan met een volgende ‘take’. Instagram-video’s hebben een maximale lengte van 15 seconden. Na het opnemen van je filmpje kun je het filmpje bewerken. Hier heb je de mogelijkheid om één van de dertien nieuwe filters te gebruiken.

Wie ziet de foto’s die ik plaats?

Op jouw profiel kun je instellen of de foto’s wel of niet privé moeten zijn. Als je profiel op ‘niet privé’ staat kan iedereen de foto’s kan zien. Bij een privé-profiel kunnen alleen jouw volgers de foto’s zien. Degenen die jou willen volgen kunnen dan een verzoek indienen. Jij moet eerst die aanvraag goedkeuren voordat ze jouw foto’s kunnen bekijken.

Volg Kwik Eine op Instagram: https:/www.instagram.com/kwikeine