Verslag: spelersvoorstelling 2018-2019

Beste,

Nadenkend hoe ik in dit voorwoord moet beginnen met een overzicht van het vorige seizoen, komen heel veel zaken op mij af, … te veel om die allemaal op te noemen.

We moeten de feiten onder ogen zien en toegeven dat er fouten werden gemaakt. Niemand maakt echter opzettelijk een fout. Een beslissing neemt men met de bedoeling om juist te handelen. Het bindende resultaat moeten we echter onder ogen zien.

We starten 2018-2019 in 3de provinciale. Een reeks waar we sinds mensenheugenis niet meer in vertoefden. Een reeks met heel veel streekploegen die we lang niet meer tegen kwamen in competitievorm.

Rond de jaarwisseling was het al duidelijk dat we onze spelerskern dienden te wijzigen. De huidige A kern van 21 spelers telt 12 nieuwkomers, 3 eigen spelers komen over van de B kern en er zijn 6 overblijvers van vorig seizoen. Een kern die in samenspraak met onze T1, Nico Cottenier, werd samengesteld. Deze kern heeft kwaliteit en moet in staat zijn om ons doel te bereiken. We mogen onze kop hierbij niet in het zand steken.

Er is maar 1 doel: PROMOVEREN. Deze club heeft geen toekomst in 3de provinciale ! Dat dit echter geen evidentie is weet iedereen. Elke week zal de tegenstander ons opwachten met geslepen messen, wees daar maar van overtuigd. Wie onze grote concurrenten zullen zijn moet nog blijken, toch kan je nu al enkele clubs naar voren schuiven.

Om onze ambitie waar te maken hebben we met Nico Cottenier, een ervaren coach aan het roer staan. Nico kreeg vrijgeleide om zelf een nieuwe assistent te kiezen. Met Yannick Verstraete kozen we samen voor een leergierige jonge trainer uit eigen gemeente die reeds bewees heel goed met jonge spelers te kunnen werken. We geloven rotsvast in onze trainers !

Ook dit seizoen hebben we een B ploeg in 4de provinciale. Van hun voorbije seizoen onthouden we vooral de goeie sfeer en verstandhouding waar trainer Sody een zeer groot aandeel in heeft. Na enkele mooie resultaten werd het seizoensslot afgewerkt op het tandvlees. Toch was het een leerrijk seizoen voor onze jonge kerels. De kern werd uitgebreid waarbij men in staat moet zijn om opnieuw een rustig seizoen af te werken.

Ik wil hierbij ook eens de rol van een bestuurslid onder de loep nemen. Ieder van ons is in de eerste plaats supporter van deze club. Daarnaast moeten wij geregeld eens in een zure appel bijten en beslissingen nemen waarmee we ons niet populair maken. Daarbij is er altijd maar 1 doel voor ogen: het belang van de club ! Ook voor ons is het komende seizoen heel belangrijk. Vorig jaar was een voetbaljaar vol kommer enkwel. Elke week gezaag en geklaag, problemen oplossen, … enz. Voor ieder van ons is dit eenonbezoldigde hobby. De betekenis in Wikipedia: “onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men in zijn vrije tijd uitoefent en die men graag doet”.

Men zal begrijpen dat er vorig seizoen weinig “ontspanning” bij was …Dit seizoen willen wij ook eens een beetje “leute” na een wedstrijd.

Hoe dramatisch het voorbije seizoen sportief ook was, wij konden ons optrekken aan 2 zeer succesvolle organisaties van deze club. Het jeugdtornooi was grandioos, Kwik op volle toeren de beste editie ever. Hierbij werd aangetoond dat onze club nog leeft. Kwik Eine kan veel aan als we allemaal samen de krachten bundelen. Dan, zijn we tot veel in staat. De krachten bundelen om ons doel te bereiken is dan ook DE boodschap van dit voorwoord. Tot slot bedank ik alle medewerkers die steeds klaar staan voor Kwik Eine. Zonder jullie hebben we geen toekomst.

Ik wens jullie allemaal een “leutig” voetbalseizoen !

Mario

Foto: André Marlier

>> Brochure spelersvoorstelling 2018-2019 <<