Verslag: spelersvoorstelling 2015-2016

Woordje van de trainer.

Allereerst wil ik het voltallige bestuur van KWIK Eine, alsmede de sportieve cel bedanken voor het vertrouwen dat ik van hun kreeg.

Clubliefde … het bestaat ! Ik sta aan de start van mijn 12e seizoen als trainer bij KWIK Eine. Ik doorliep alle provinciale jeugdreeksen en was gedurende 3 seizoenen de T2 van mijn voorgangers Patrick Bijn, Wouter Degroote en Danny Herregodts. Naast mijn eigen opgedane ervaringen (met als hoogtepunten : 1 titel bij de jeugd en 2 titels met de beloften) ben ik mijn voorgangers dankbaar voor de voetbalkennis die ik van hen kon opsteken.

IMG_5942

Het komende seizoen wordt voor mij het 2e seizoen als hoofdcoach, nadat ik vorig seizoen na 2 wedstrijden overnam van Danny. Als we even terugkijken op vorig seizoen, kunnen we stellen dat alle doelstellingen werden behaald. We haalden voor het 2e jaar op rij 41 punten in 1e provinciale. Het feit dat we dit realiseerden zonder daarbij de jeugd uit het oog te verliezen, was een extra opsteker. Iedere wedstrijd stonden er minstens 3 spelers jonger dan 21 jaar op het wedstrijdblad van ons 1e elftal. Op het einde waren dat er zelfs 5 of meer. Het feit dat ik in de “wij” vorm spreek, is geen toeval. De behaalde doelstellingen zijn het resultaat van een volledig TEAM. Een bijzondere vermelding voor Peter, Sody, Luc, Marc en het voltallige bestuur is hier zeker op zijn plaats.

En laat die TEAMSPIRIT nu net ook bij onze spelers van de A-kern onze grootste troef zijn. Vorig jaar werd een goede afloop een aantal keren (onterecht) in twijfel getrokken. Maar telkens weer, konden we de rug rechten en als GROEP de wederopstanding inzetten, met het gekende gevolg : 9e plaats, 41 punten en als extra toemaatje : opnieuw geplaatst voor de beker van België.

Een prima groepsgeest en een positieve mentaliteit worden ook dit seizoen 2 kernwoorden om ons doel te bereiken. KWIK Eine blijft verder de kaart van de jeugd trekken. Als u weet dat Mehdi Radaj (25 jaar en een eigen jeugdproduct van KWIK Eine) dit jaar de oudste speler van de A-kern is, dan is het duidelijk dat de jeugd alle kansen krijgt om zich te ontplooien. Ondanks de jeugdige kern, zijn er zeker spelers aanwezig, die de nodige ervaring hebben en reeds enkele jaren bewezen hebben het niveau van 1e provinciale aan te kunnen. Ook bij aantrekken van nieuwe spelers werd hiermede rekening gehouden.

Vaak kreeg ik al de vraag : “Is KWIK Eine sterker uit de transferperiode gekomen ?” Dat is een open vraag. Het komende seizoen wordt sowieso anders dan het vorige. We namen afscheid van een aantal ervaren spelers die oa voor heel wat scorend vermogen en stabiliteit zorgden.

Maar toch is mijn sportieve visie voor volgend seizoen niet anders dan deze van vorig jaar : verder bouwen aan een stabiele ploeg voor eerste provinciale met oog voor realistisch georganiseerd voetbal. En dit met behoud en verdere integratie van eigen opgeleide jeugdspelers.

Verder streef ik naar een prima samenwerking tussen de trainersstaf, spelersgroep en bestuur via een open en duidelijke communicatie. Tevens wens ik ervoor zorg te dragen dat de nodige fairplay aanwezig is, tegenover de arbitrage en tegenstrevers en dat we met zijn allen ambassadeurs zijn om deze mooie club blijvend een positieve uitstraling te geven naar de buitenwereld toe.

Aan iedereen die KWIK Eine een warm hart toedraagt, wens ik alvast : een deugddoende vakantie en een succesvol seizoen 2015-2016 !

Alain Verhoie, T1 Kwik Eine

Het clublied werd uit volle borst meegezongen!
IMG_5943

IMG_5944

Staand van links naar rechts: Cnudde Lieven (beheerraad), Tim Vanderlinden, jordy Eeckhout, Stijn van der Kelen, Bart Dossche (voorzitter), Peter Bauters (sportief verantwoordelijke), Geert Lietar (beheerraad), Alain Verhoie (T1) Zittend van links naar rechts: Gentiel Goeminne, Lowie Pauwels, Stijn Hoebeke, Mathys Jennes, Jentel Van Den Bossche
Staand van links naar rechts:
Cnudde Lieven (beheerraad), Tim Vanderlinden, Jordy Eeckhout, Stijn van der Kelen, Bart Dossche(voorzitter), Peter Bauters (sportief verantwoordelijke), Alain Verhoie (T1),
Zittend van links naar rechts:
Gentiel Goeminne, Lowie Pauwels, Stijn Hoebeke, Mathys Jennes, Jentel Van Den Bossche

>> Infobundel <<