Update Coronavirus Covid-19

vr 27 maart 2020

JEUGD- EN AMATEURCOMPETITIES VOETBAL VLAANDEREN DEFINITIEF STOPGEZET

Onze corona crisiscel  heeft beslist dat alle jeugd- en amateurcompetities van het seizoen 2019-2020 definitief worden stopgezet. Ontdek hier meer.

-Stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement

-Besluit geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal

-Nog geen beslissing genomen over het profvoetbal

 

De corona crisiscel, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam op 27 maart 2020 in de voormiddag virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.

De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.

Dat betekent dat er voor dit seizoen geen wedstrijden meer doorgaan in het jeugd- en amateurvoetbal. Niet voor het competitief voetbal, niet voor het recreatief voetbal, niet voor het Futsal en ook niet voor het Minivoetbal.

De Women’s Super League en alle andere vrouwencompetities vallen onder dezelfde regeling.

Mocht de algemene gezondheidstoestand toch nog tijdig gunstig evolueren, dan zal Voetbal Vlaanderen later na beslissing van de Veiligheidsraad, zeker de organisatie van vriendschappelijke wedstrijden en tornooien aanmoedigen.

EINDSTAND OP BASIS VAN RANGSCHIKKING 12 MAART 2020 

De sportieve eindstand wordt in de komende dagen gepubliceerd. We communiceren hier later opnieuw over.


do 19 maart 2020

UPDATE CORONAVIRUS COVID-19

DONDERDAG 19 MAART

De corona crisiscel waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam deze voormiddag virtueel samen en heeft een aantal belangrijke beslissingen genomen voor het verdere verloop van het Belgisch voetbal de komende weken.

BONDSBIJDRAGEN CLUBS TIJDELIJK OPGESCHORT

Ten eerste besliste de crisiscel om alle clubs drie maanden uitstel van bondsbetalingen te geven. Voetbal Vlaanderen is zich bewust van de precaire financiële situatie waarin sommige clubs zich momenteel bevinden. Het (voorlopig) opschorten van de trainingen, competities en tornooien heeft tot gevolg dat de belangrijkste inkomstenbronnen van de clubs plots wegvallen.  Een aantal kosten blijven echter doorlopen. Het uitstel van betaling moet de clubs wat ademruimte geven en betekent concreet dat we de resterende 3 schijven pas bij het begin van het volgende seizoen zullen factureren.

GEEN OFFICIËLE MATCHEN TOT EN MET 30 APRIL

Verder besliste de corona crisiscel om alle wedstrijden (jeugd, seniors, recreatief, futsal en minivoetbal) minstens tot en met 30 april uit te stellen. De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario’s met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in België de komende weken zal evolueren. In de mate van het mogelijke zal rekening gehouden worden met:

-Geen jeugdcompetitie op Hemelvaartsdag en tijdens het Pinksterweekend.

-Het afwerken van de reguliere competities, indien noodzakelijk met een aangepaste reglementering voor stijgen en dalen. Dit van D2 tot P4, maar ook voor het recreatief voetbal, futsal en minivoetbal.

-Uiterlijk de laatst ingeplande speeldag van de eindronde op zondag 28 juni.

-Voor hogere jeugdcategorieën vanaf U13 tot en met U21 zal de laatste speeldag uiterlijk 24 mei georganiseerd worden in functie van de examens van het middelbaar en hoger onderwijs.

-Voor de lagere jeugdcategorieën vanaf U6 tot en met U12 zal er een aangepast schema worden gemaakt rekening houdend met de jeugdtornooien.

-Clubs zullen hun jeugdwedstrijden in onderling overleg kunnen verplaatsen. Forfait zal gegeven kunnen worden zonder boete.

TRAININGEN, VOETBALKAMPEN EN PAASTORNOOIEN

Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zal de crisiscel de adviezen van de Veiligheidsraad opvolgen.

Daarnaast heeft de corona crisiscel beslist om alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen en Paastornooien, te annuleren en dat minstens tot na de paasvakantie. Dit betekent tot en met 19 april.

TRAINERSOPLEIDINGEN EN PJO-DETECTIEDAGEN

Alle trainersopleidingen en bijscholingen blijven voorlopig opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad. Voor de periode erna zullen wij de beslissing van de Vlaamse Trainersschool opvolgen.

Ten slotte heeft Voetbal Vlaanderen beslist om de PJO-detectiedagen en alle andere promotionele voetbalactiviteiten van Voetbal Vlaanderen uit te stellen, en dat minstens tot het einde van de paasvakantie op 19 april.


ma 16 maart 2020

FAKE NEWS OVER STOPZETTING COMPETITIES PROVINCIALE REEKSEN

Voorlopig wordt geen enkele competitie stopgezet omwille van het COVID-19 virus tot nader bericht.

Op dit moment gaat onderstaand bericht de ronde dat de competities in de provinciale reeksen worden stopgezet.

Dit gaat om fake news en betreft geen officiële berichtgeving van Voetbal Vlaanderen!

Wij maken er op dit moment werk van om alles op elkaar af te stemmen en de juiste oplossingen te vinden. We kunnen het dan ook niet appreciëren dat in deze moeilijke tijden dergelijke boodschappen de wereld worden ingestuurd.

Over de verdere ontwikkelingen van het COVID-19 virus en de impact op onze competities wordt ten vroegste midden volgende week gecommuniceerd, dit enkel en alleen via de officiële en gekende kanalen van Voetbal Vlaanderen.


do 12 maart 2020

UPDATE CORONAVIRUS COVID-19

Alle jeugd- en amateurwedstrijden (ook futsal en minivoetbal) worden afgelast, wedstrijden van de Pro League achter gesloten deuren, bekerfinale uitgesteld.

Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de autoriteiten en de Corona stuurgroep het volgende besloten:

-Alle jeugd-en amateur wedstrijden en trainingen in het veldvoetbal, futsal en minivoetbal worden afgelast, zowel competitief als recreatief. Dit tot en met 31 maart

-De wedstrijden van dit weekend in de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, zonder fans dus

-De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum

-Ook het internationaal toernooi voor onze U17 (zowel jongens als meisjes) zal niet doorgaan. De toernooien voor de U19 worden achter gesloten deuren afgewerkt.

-Alle activiteiten in het nationaal trainingscentrum in Tubeke (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage, …) worden tot nader order opgeschort

-Alle trainersopleidingen (specifieke en basisopleidingen) worden afgelast tot en met 31 maart.

-Alle meisjesvoetbalactiviteiten (Footfestivals, Beker Jella Lauwens, UEFA Disney Playmakers) worden afgelast tot en met 31 maart

Voetbal Vlaanderen is in overleg met de sportsector. Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen, zullen we in overleg met KBVB, ACFF en Pro League kort op de bal spelen en snel communiceren via de sociale en digitale media en deze pagina.

VEELGESTELDE VRAGEN

-Jeugdwedstrijden en trainingen? Gaan niet door, t.e.m. 31 maart 2020

-Wedstrijden en trainingen in het amateurvoetbal, zowel bij vrouwen als mannen? Gaan niet door, t.e.m. 31 maart 2020

-Wedstrijden in het minivoetbal en futsal? Gaan niet door, t.e.m. 31 maart 2020

-Wedstrijden in de Jupiler Pro League en de Proximus League in het weekend van 13, 14 en 15 maart? Vinden plaats zonder supporters, achter gesloten deuren.

-Wedstrijden in de Women’s Super League in het weekend van 13, 14 en 15 maart? Vinden plaats zonder supporters, achter gesloten deuren.

-Finale van de Croky Cup? Uitgesteld naar een nog te bepalen datum

-Wedstrijden van de U17 Red Flames en U17 Rode Duivels in maart in België? De eliterondes zijn gecancelled.

-Wat zijn richtlijnen voor de scheidsrechters en officials? Dezelfde als voor spelers, supporters, vrijwilligers, etc.

-Wedstrijden van de Rode Duivels in maart? De trip naar Qatar is gecancelled. We bekijken een plan B. Hiervoor zijn we in overleg met UEFA.

-Is UEFA Euro 2020 in gevaar? Het is nog te vroeg om daar antwoord op de kunnen geven. UEFA is in contact met de Wereldgezondheidsorganisatie en zal verschillende scenario’s voorbereiden.

-Waarom gelden in andere landen andere maatregelen? De situatie verschilt van land tot land en we volgen de beslissingen/aanbevelingen van de bevoegde overheid van ons land.