Speeldata 2020-2021

Voetbal Vlaanderen

We kunnen nu echt vooruitblikken naar het nieuwe voetbalseizoen. De startdatum van alle Voetbal Vlaanderen competities 2020-2021 werd immers vastgelegd. Ook zijn er al enkele speeldata bekend, en kennen we de samenstelling van de afdelingen Tweede en Derde klasse Amateur (D2-D3).

AANVANG VOETBAL VLAANDEREN COMPETITIES

Alle Voetbal Vlaanderen competities 2020-2021 gaan van start op zaterdag 5 september. Door de naweeën van het coronavirus een weekend later dan eerst gepland. Dit betekent dat vanaf het weekend van 5 en 6 september de bal weer zal rollen in alle afdelingen, van het jeugdvoetbal tot D2-D3. Dat is in elk geval onze intentie, maar onder voorbehoud van de richtlijnen van de veiligheidsraad.

CROKY CUP TWEEDE EN DERDE KLASSE AMATEUR (D2-D3)

Ook de wedstrijddata van de Croky Cup schuiven een week op. Zo zal de eerste speeldag pas doorgaan in het weekend van 8 en 9 augustus. Dit maakt dat de eerste speeldag van de competitie samenvalt met de vijfde speeldag van de Croky Cup. In het geval dat uw club zich weet te plaatsen voor deze vijfde ronde zal de competitiewedstrijd verplaatst worden naar woensdag 9 september.

SAMENSTELLING AFDELINGEN TWEEDE EN DERDE KLASSE AMATEUR (D2-D3)

Voetbal Vlaanderen stelt de volgende samenstelling voor de hogere regionale afdelingen 2de en 3de amateur voor het seizoen 2020-2021 voor.

Dit voorstel houdt rekening met :

-Het bondsreglement en de interpretatieve beslissingen genomen door het bestuur Voetbal Vlaanderen

-De reeds afgehandelde licentiedossiers D1, D2 en D3

-De beslissing van het Bestuur Voetbal Vlaanderen, de Hoge Raad KBVB en de Corona crisiscel van het Belgisch voetbal, op basis van de sportieve ranking na stopzetting van de competitie per 12/03/2020

-De genomen beslissingen inzake de competities door de algemene vergadering van de Pro League

Dit voorstel is onder voorbehoud van :

-Lopende klachten bij het BAS

-Mogelijke tussenkomst van de Belgische mededingingsautoriteit


>>> Download de kalender HIER! <<<

>>> Update dataplanning competitie seniors 2020-2021 <<<