Coronamaatregelen (26/11/2021)

Aan alle bezoekende clubs,
Gezien de pandemische toestand waarmee wij allen worden getroffen dienen wij U mee te delen dat wij als club er alles aan doen om jullie bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Algemeen hanteren wij de maatregelen welke federaal zijn opgelegd voor zowel outdoor-sportwedstrijden als de horeca-maatregelen. Dit wil zeggen dat elke bezoeker dient te beschikken over een CST om toegang te krijgen tot de kantine. Tevens is het dragen van een mondmasker verplicht in de kantine tot wanneer men aan zijn tafel plaatsneemt.
Als club uit de Vlaamse Ardennen worden wij extra zwaar getroffen door extra bijkomende maatregelen welke ons worden opgelegd door de Veiligheidscel Vlaamse Ardennen en het stadsbestuur van Oudenaarde. Hieronder is te verstaan dat er overal een mondmaskerplicht is, afstand houden en dat douchen verboden is. Gezien dit een lokale maatregel is kan Voetbal Vlaanderen hier niet in tussenbeide komen en kan er nog steeds gevoetbald worden. Onderstaande willen wij U dan ook op de hoogte brengen van hoe wij tewerk zullen gaan.
– Op het volledige complex zowel, indoor als outdoor, geldt er een mondmaskerplicht tot wanneer men neerzit. Dit zowel voor spelers vanaf 10 jaar, coaches, afgevaardigden, ouders en supporters.
– De spelers kleden zich best deels van thuis (Thermisch, beenbeschermers, enz…) Elk team kan zijn wedstrijd outfit aan- en uittrekken in een geventileerde kleedkamer en dit voor maximaal 10min. met open ramen en deuren.
– In deze kleedkamers is eveneens het dragen van een mondmasker verplicht.
– Na de wedstrijd kan men zich opnieuw aankleden voor 10 minuten. Douchen is NIET mogelijk.
Wij hopen U hiermee op de hoogte te hebben gebracht en vragen dan ook Uw medewerking en begrip voor deze maatregel.

Tekst: Voetbal Vlaanderen

vr 26 november 2021

COMMUNICATIE NAAR AANLEIDING VAN HET OVERLEGCOMITÉ VAN 26/11/2021

Wij (Voetbal Vlaanderen) vernamen zojuist samen met jullie de nieuwe maatregelen in de strijd tegen het wederom opflakkerend coronavirus. Voorlopig kunnen we voorzichtig concluderen dat er voor ons jeugd- en amateurvoetbal weinig zal veranderen.

We wachten de concrete teksten af en zullen volgende week uitgebreid communiceren. Wat we wel al zeker weten:

Daarnaast weten we dat heel wat burgemeesters of gouverneurs, tot onze grote spijt, andere maatregelen opleggen dan diegene die op federaal en Vlaams niveau worden genomen. Het gebruik van de kleedkamers en/of douches is daar het beste voorbeeld van. Wij hopen dat onze clubs de nodige flexibiliteit kunnen tonen om de geplande wedstrijden en trainingen alsnog te laten doorgaan. Sporten is van levensbelang, zeker in deze tijden.

Wanneer de kleedkamers van jouw club gesloten zouden zijn, neem dan zeker contact op met de tegenstander en het competitiesecretariaat. We zijn, althans voor de jeugd, op 2 speeldagen verwijderd van de winterstop. Hopelijk zijn er nadien opnieuw meer mogelijkheden voor de clubs waar nu de kleedkamers gesloten zijn.

Informatie over het veilig gebruik van kleedkamers kan je terugvinden in het basisprotocol sport van Sport Vlaanderen.

Wordt jouw club geconfronteerd met meerdere besmettingen en/of quarantaines? Raadpleeg dan zeker het coronaprotocol van Voetbal Vlaanderen om jouw wedstrijden uit te stellen.